"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple загрожують санкції за цінову змову на електронні книги

Субота, 3 серпня 2013, 11:15

Міністерство юстиції США направило до федерального суду Нью-Йорка пропозицію ввести санкції відносно технологічної корпорації Apple.

Про це пише "ИТАР-ТААС".

Як повідомляється, у липні компанія була визнана винною в змові з найбільшими американськими видавництвами з метою завищення цін на електронні книги.

Мін'юст, зокрема, просить суд зобов'язати Apple розірвати контракти з п'ятьма видавництвами, з якими компанія, на думку влади, вступила в змову.

Реклама:

Крім того, каліфорнійській корпорації може бути заборонено протягом п'яти років укладати нові угоди про продаж електронних книг з використанням своїх пристроїв і сервісів.

Влада США пропонує також зобов'язати Apple розміщувати в iOS-додатках своїх конкурентів на книжковому ринку - таких, як Amazon і Barnes & Noble - прямі лінки на їх електронні магазини. Це повинно дозволити користувачам легше порівнювати ціни на електронні книги.

Крім того, мін'юст наполягає, щоб Apple найняла незалежного перевіряючого, який би контролював антитрастових політику компанії на стадії вироблення рішень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!