"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P підтвердило рейтинг компанії Жеваго з негативним прогнозом

Субота, 3 серпня 2013, 10:35

S&P підтвердило довгостроковий і короткостроковий корпоративні кредитні рейтинги швейцарської гірничодобувної компанії Ferrexpo PLC на рівні "В/B" з негативним прогнозом по рейтингу.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає "Прайм".

"Підтвердження рейтингу відображає нашу думку про помірне відношенні рівня боргу до EBITDA, адекватний рівень ліквідності, який підтримується за рахунок значних залишків грошових коштів", - йдеться в релізі.

Рейтинги також грунтуються на очікуванні S&P корекції Ferrexpo своєї інвестпрограми, а також на здатності компанії залучити довгострокове фінансування для будівництва заводу, який збільшить виробництво окатишів на 10 мільйонів тонн на рік.

Реклама:

При цьому рейтинги включають значні ризики для бізнесу в Україні і ступінь волатильності цін на залізну руду. Міждержавні ризики впливають на те, що прогноз по рейтингу компанії зберігається на негативному рівні.

Базовий сценарій S&P припускає збільшення виробництва окатишів до 12 мільйонів тонн на рік в 2014 році проти 9,7 мільйона тонн в 2012 році.

Експерти агентства очікують, що EBITDA компанії в 2013 році становитиме 400-500 мільйонів доларів.

Рейтинги компанії можуть бути знижені в разі пониження суверенних рейтингів України або у разі зменшення рівня ліквідності компанії через високий негативний грошовий поток.

Стабілізація прогнозу по рейтингах України та підтримка ліквідності можуть призвести до поліпшення прогнозу щодо рейтингу Ferrexpo до стабільного. Підвищення рейтингів компанії можливо тільки в разі підвищення суверенних рейтингів.

Ferrexpo Plc належить 88% Полтавського ГЗК, найбільшого на Україні виробника залізорудних окатишів. ГЗК займається постачанням продукції до Австрії, Польщі, Румунії, Чехії, Словаччини, країни колишньої Югославії, Болгарії та Італію.

Як повідомлялося раніше, рейтингове агентство Fitch переглянуло прогноз по рейтингах для 10 українських компаній зі "стабільного" до "негативного".

Нагадаємо, 51% акцій Ferrexpo належить Fevamotinico Костянтина Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: