"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азейбарджан купив ГТС Греції

Субота, 3 серпня 2013, 10:18

Грецька нафтогазова компанія Hellenic Petroleum схвалила придбання Держнафтокомпанією Азербайджану більшої частини акцій оператора грецької газотранспортної системи Греції - компанії "ДЕСФА".

Про це йдеться в повідомленні компанії, що надійшов в афінське представництво ІТАР-ТАСС.

Рада директорів Hellenic Petroleum прийняла більш вигідну пропозицію ДНКАР у розмірі 400 млн євро за 66% акцій ДЕСФА. 35% цих акцій належать Hellenic Petroleum, а 31% - Державному приватизаційному фонду, який надав відповідну згоду.

Керуючий радою Hellenic Petroleum повідомив, що остаточне рішення з боку цієї компанії буде прийнято на надзвичайних зборах її акціонерів, яке буде скликано 2 вересня.

Реклама:

"Продаж акцій повинен також бути схвалений компетентними національними та європейськими регулюючими інстанціями", - підкреслили в Hellenic Petroleum.

У свою чергу Державний приватизаційний фонд заявив, що "з великим задоволенням приймає ДНКАР на грецькому ринку як дуже серйозного і стратегічного партнера", який внесе вирішальний внесок у розвиток економіки країни.

На думку фонду, "вигоди в майбутньому будуть багаторазовими як для грецького споживача, так і для конкурентоспроможності грецької економіки".

Поряд з ДНКАР на купівлю ДЕСФА претендували російська група "Синтез" та греко-чеська інвестиційна компанія PPF-Terna. Однак у червні 2013 року обидві ці компанії відмовилися від своїх намірів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!