"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путіна шокували дії його митників щодо України - Янукович

Четвер, 29 серпня 2013, 20:40

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна розвиватиме відносини із Європейським Союзом та Митним союзом, з огляду на свої власні інтереси.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, фрагмент якого показав телеканал "1+1" в програмі ТСН.

"На моє глибоке переконання, нам потрібно знайти прагматичні рішення... Наші національні інтереси завжди будуть покладені в основу відносин України і з Європейським Союзом, і з Митним Союзом", - заявив Янукович.

Як зазначила телеведуча ТСН, в інтерв'ю президент не згадував слово "війна", розповідаючи про недавні проблеми в торгівлі з РФ.

Реклама:

"Після того, як я отримав інформацію про те, що відбувається у нас на кордоні з Росією, я одразу зателефонував президенту Путіну і задав Володимиру Володимировичу запитання: "Взагалі, що це таке?". Він каже: я теж абсолютно збентежений цими діями і вважаю, що це неправильно, і я вже запросив для пояснень керівників, фахівців", - розповів Янукович.

Як відомо, митниця Російської Федерації із 14 серпня зупинила весь український імпорт до своєї країни.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: