G20: реформа МВФ відбудеться у 2014 році

Четвер, 29 серпня 2013, 18:06

Міжнародна робоча група країн G20 займеться реформою Міжнародного валютного фонду наступного року .

Про це заявив постійний представник МВФ в Росії Бікас Джоші на міжнародній конференції "Партнерство "групи двадцяти" для зростання та зайнятості" в Москві в четвер , повідомляє "Прайм".

"Питання реформи МВФ вже кілька років обговорюється на засіданнях G8 і G20 , основною проблемою є розподіл квот і голосів. Рада керівників затвердила нову систему їх розподілу ще в 2010 році, проте вона досі не набула чинності , оскільки не пройшла ратифікацію у парламентах ряду країн , включаючи США" , - зазначає видання.

Якщо реформа МВФ буде доведена до кінця , істотно збільшиться вплив країн БРІКС на прийняття рішень у фонді. Зараз у фонді 114 учасників, поріг для прийняття рішення становить 85% голосів.

Реклама:

"Наступного року під головуванням Австралії фокус буде зроблений на міжнародній робочій групі , яка буде займатися всіма змінами в майбутньому. У багатьох країнах повинні бути прийняті нові законодавчі пакети , які дозволять провести наші реформи" , - сказав Джоші , додавши , що необхідно заручитися підтримкою всіх членів МВФ.

За словами Джоші , МВФ повинен до кінця січня 2013 року представити своєму керуючому і раді директорів звіт , який визначить головні напрямки роботи фонду в найближчому майбутньому. Як вважає Джоші , документ допоможе роботі в рамках G20 під час головування Австралії.

Реформа 2010 року, так званий 14 -й перегляд квот МВФ , передбачає збільшення частки країн БРІКС в капіталі МВФ на 3,46 процентного пункту - до 14,18 %. Частка Росії при цьому зросте на 0,22 пункту і становитиме 2,71 %. При цьому Китай займе третє місце після США і Японії , Індія - восьме, а Бразилія - десяте. Росія за часткою участі в капіталі фонду вийде на дев'яте місце.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!