У Клименка радіють, що кількість платників ПДВ зросла на 2 тисячі

Четвер, 29 серпня 2013, 16:10

У липні поточного року платниками податку на додану вартість зареєструвалося понад 2,3 тисячы осіб, видано майже 3,7 тисяч бланків свідоцтв про реєстрацію платника.

Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

Загалом, за статистикою Міндоходів, на 1 серпня 2013 року в Україні зареєстровано 244,3 тисяч платників ПДВ.

Це майже на 10 тисяч перевищує показник відповідного періоду минулого року. На 1 серпня 2012 року нараховувалося 234,4 тисяч платників.

Реклама:

Нагадаємо, що фахівцями Міндоходів розроблено законопроект, яким спрощуються процедури реєстрації платниками податків. Законопроект підтримано на засіданні Кабінету міністрів.

Так, зокрема, ініціюється скорочення з 3 днів до 1 строк повідомлень банками та іншими фінустановами Міністерства про відкриття рахунків платників податків, а також повідомлення органами Міндоходів про взяття таких рахунків на облік або відмову в цьому.

У проекті також передбачено оприлюднення на єдиному веб-порталі інформації про взяття суб'єктів господарювання на облік в Міндоходів, їх реєстрацію як платників ПДВ та єдиного податку, а також скасування необхідності отримання таких свідоцтв за рахунок отримання витягу із відповідного реєстру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!