"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ втрутився у питання вартості закордонних паспортів

Четвер, 29 серпня 2013, 14:50

Антимонопольний комітет рекомендував Державній міграційній службі вжити заходів для недопущення включення необов'язкових платних послуг у вартість оформлення закордонних паспортів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ, передає "Укрінформ".

"Антимонопольний комітет рекомендував Державній міграційній службі України вжити заходів щодо недопущення або нав’язування громадянам України необов’язкових платних послуг під час отримання ними паспорта громадянина для виїзду за кордон", - наголосили в АМКУ.

Як зазначається, у ході проведеного органами Комітету дослідження було встановлено, що у 2013 році в приміщеннях ДМС України заявникам-громадянам України бланки заяв, а також квитанції на оплату адміністративної послуги видають не службовці ДМС України, а працівники ДП "Документ". У перелік квитанцій входять квитанції на оплату консультацій державного підприємства, оплату страхових послуг та інші, які не є обов’язковими. Такі дії містять ознаки порушення статті 16 закону "Про захист економічної конкуренції".

Реклама:

"Плата за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон складається з трьох складових:державного мита у сумі 170 гривень; платної послуги з оформлення та видачі паспорта - 87,15 гривень; вартості бланка паспорта - 120 гривень", - йдеться у повідомленні.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!