"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рівень безробіття в Німеччині впав до 5,3 %

Четвер, 29 серпня 2013, 11:58

Рівень безробіття в липні в Німеччині знизився до 5,3 % з 5,4 % , зафіксованих у червні.

Про це свідчать результати дослідження ринку праці, проведеного федеральним бюро статистики Destatis, пишуть "Вести економіка" .

Кількість безробітних становила у липні 2,28 млн , що на 40 тис або на 1,7 % менше в порівнянні з місяцем раніше. У порівнянні з липнем 2012 року, безробіття знизилося на 13 тис або 5,4 %. З урахуванням сезонних чинників, кількість безробітних становила 2,26 млн чоловік.

Слід зазначити, що економіка Німеччини зросла за підсумками II кварталу на 0,7 % в квартальному вираженні, що співпало з попередньою оцінкою.

Реклама:

Високі темпи зростання національної економіки пов'язані з сильним внутрішнім попитом, при цьому зросли не тільки споживчі, а й державні витрати, а також інвестиції .

Більшість економістів очікують, що німецька економіка цього року зросте на 0,5 %.

Згідно з прогнозом МВФ ВВП Німеччини збільшиться на 1,3 % у наступному році на тлі спаду рівня безробіття і поступового відновлення економіки в країнах єврозони. При цьому був підтверджений прогноз зростання економіки країни на 0,3 % в поточному році.

При цьому , число зайнятих осіб збільшилося на 220 тис або на 0,5 % на рік до 41,8 млн у липні. З червня, кількість працюючих зросла на 13 тис осіб , що вище середнього щомісячного зростання в 8 тис осіб протягом останніх п'яти років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!