Ахметов планує збирати поїзди Hyundai

Четвер, 29 серпня 2013, 10:28

Холдинг "Гірничі машини " Ріната Ахметова займеться виробництвом залізничної техніки на Дружківському машинобудівному заводі.

Про це пише "Forbes" .

Як повідомляється , у червні компанія Ахметова зареєструвала фірму "Ротем Україна" і зараз веде переговори про випуск рухомого складу з південнокорейською Hyundai Rotem. Вартість аналогічних проектів в Україні, Росії і Туреччини від 15 млн доларів до 300 млн доларів, залежно від локалізації виробництва.

"Ротем Україна" , за даними держпідприємства "Інформаційно - ресурсний центр" , була створена 3 липня. Основні види діяльності фірми - виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу , зазначено в її реєстраційних документах. Адреса "Ротем Україна" - Донецька область, Дружківка , вул.Леніна, 7 - збігається з адресою Дружківського машинобудівного заводу.

Реклама:

Як пише видання, статутний фонд компанії - 1000 гривень , 99% у ній належить "Гірничі машини" , на 1% - Дружковському машзаводу . Керівник "Ротем Україна" - директор з правового забезпечення "Гірських машин" Андрій Афіногенов .

На заводі "впроваджується проект по концентрації виробництва", повідомила Forbes директор з корпоративних комунікацій "Гірських машин" Олена Плахова. Частина цехів об'єднають, на звільненому місці розміститься нове виробництво, йдеться в її письмовій відповіді.

"Ми ведемо переговори як з українськими, так і з іноземними потенційними інвесторами , в тому числі і з Hyundai Rotem, - написала Плахова. - Нюанси переговорів не підлягають розголошенню, так як вони знаходяться на початковому етапі".

У київському представництві Hyundai відмовилися від коментарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: