"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Незабаром українці по-новому платитимуть за проїзд у київському метро

Четвер, 29 серпня 2013, 10:09

Різна оплата за проїзд у Київському метрополітені залежно від тривалості та дальності поїздки буде введена найближчим часом.

Про це повідомив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов , передає "Інтерфакс-Україна" .

"Вже точно в цьому році почнемо вводити систему диференційованої оплати за проїзд , але це буде не швидко - чекає багато роботи : всі станції потрібно оснастити новим обладнанням" , - сказав він.

При цьому голова КМДА зазначив , що поки точно не відомо , як буде розраховуватися вартість проїзду .

Реклама:

"Один з варіантів - ціна залежатиме від дальності поїздки , а другий варіант - від часу" , - повідомив він.

У свою чергу газета "Вести" також цитує градоначальника з цієї теми.

"Зараз обговорюються варіанти як це буде виглядати. Наприклад , за проїзд від однієї до п'яти станцій буде одна ціна, а за проїзд від п'яти до десяти станцій - інша. Або - за поїздку в підземці протягом 30 хвилин будуть платити одну ціну, за проїзд від 30 хв до години - іншу" , - сказав Попов. Спеціальні пристрої будуть самі зчитувати суму з електронної картки пасажира.

Раніше Попов заявляв про можливе підвищення вартості проїзду в громадському транспорті в столиці, зазначивши, що відповідне рішення може бути винесено не раніше осені .

"Ми можемо говорити про зміну цін , але переходячи на нову систему оплати . Жителі Києва будуть мати проїзні квитки на тривалий період (рік , півроку , навіть місяць) , вони будуть платити менше , ніж ті , хто буде брати разовий квиток" , - пояснював голова КМДА.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: