Apple купила шведську неприбуткову компанію

Середа, 28 серпня 2013, 20:38

Компанія Apple придбала шведський стартап AlgoTrim, який займається розробкою мобільних програмних алгоритмів для стиснення різних даних.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на CyberSecurity.

Компанія розробляє програмні алгоритми для стиснення без втрат інформації процесингових інструкцій в операційних системах і додатках.

На практиці рішення компанії допомагають мобільним пристроям швидше і з меншими ресурсами обробляти інформаційні потоки.

Реклама:

З 2011 року AlgoTrim концентрується на розробках, пов'язаних з операційною системою Android. На сайті компанії написано, що зараз розробки AlgoTrim застосовуються приблизно на 100 млн. смартфонів.

Штаб-квартира AlgoTrim базується в шведському місті Мальме. Компанія була заснована в 2005 році трьома програмістами - Андерсом Берглундом, Андерсом Хольцбергом і Мартіном Ліндбергом.

Відомо, що в лютому 2013 року AlgoTrim отримала інвестиції від управителя фонду Wedgwood Industries, проте їх розмір невідомий. За деякими даними, вже тоді фонд скуповував акції шведської компанії в інтересах Apple.

Rapidus відзначає, що компанія AlgoTrim не є публічною, тому даних про її фінанси немає, але інсайдери кажуть, що з 2005 року вона ніколи не була прибутковою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!