У "головного санітара" РФ нова ціль - білоруська "молочка"

Середа, 28 серпня 2013, 18:47

У російської санітарної служби є зауваження до якості молочної продукції, яка надходить на ринок Росії з Білорусії.

Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Тільки в Московській області було обстежено 240 зразків білоруської молочної продукції. З них 72 зразка, або 30%, не відповідали показникам якості та безпеки", - сказав голова Росспоживнагляду.

Він висловив надію, що білоруська сторона вживе заходів у відповідності з тими домовленостями, які були досягнуті на початку серпня, під час візиту до Москви білоруської делегації. "Ми розраховуємо на відповідну реакцію для визначення подальших дій з боку Росії", - сказав він.

Реклама:

За словами голови Росспоживнагляду, в регіонах, які є основними споживачами білоруської продукції, насамперед молочної, його відомство за останній час реєструвало факти продажу продукції, що не відповідає статті 36 Технічного регламенту на молоко і молочну продукцію.

За його словами, з 83 досліджених зразків солодкого вершкового несолоного масла зниженої жирності 39 не відповідали вимогам щодо жирового складу. З дев'яти проб питного пастеризованого молока в споживчій тарі дві проби не відповідали вимогам з мікробіології.

Онищенко додав, що, незважаючи на "позитивну динаміку відносин з Білорусією у сфері забезпечення якості та безпеки харчових продуктів, російська сторона висловлювала своє занепокоєння".

У 2009 році Росія ввела заборону майже на всю білоруську молочну продукцію. Причина - недотримання білоруськими виробниками нового російського технічного регламенту на молоко. Пізніше заборону було знято.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!