Уряд хоче звільнити від земельного податку замовників будівництва Євробаскет-2015

Середа, 28 серпня 2013, 17:13

Державні та комунальні підприємства, які виступають замовниками будівництва об'єктів для проведення Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, можуть бути звільнені від сплати земельного податку.

Відповідна ініціатива міститься в урядовому законопроекті № 3124 "Про внесення змін до розділу ХХ" Перехідні положення "Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування земельних ділянок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Документ був зареєстрований у парламенті 27 серпня 2013.

Йдеться про земельні ділянки, виділені під будівництво об'єктів для підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

Реклама:

Як повідомляється в пояснювальній записці до документу, звільнення таких підприємств від сплати земельного податку призведе до зниження навантаження на держбюджет країни і дозволить державі більш раціонально та ефективно використовувати держкошти.

України 18 грудня 2011 року отримав право на проведення фінального турніру Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Заявки на прийом матчів турніру подали Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!