Грецію не слід було приймати в єврозону - Меркель

Середа, 28 серпня 2013, 15:51

Канцлер Німеччини Ангела Меркель поклала частину провини за боргову кризу в єврозоні на свого попередника Герхарда Шредера за те, що він допустив вступ Греції до валютного блоку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

"Греції не можна було дозволяти вступати в зону євро в 2001 році. Канцлер Шредер дозволив Греції зробити це і послабив Пакт про стабільність, зробивши тим самим дві фундаментальні помилки, які стали однією з причин наших поточних проблем", - заявила Меркель, виступаючи перед виборцями в місті Рендсбург під час передвиборної кампанії

Звинувативши свого попередника і представника конкуруючої партії в економічних проблемах валютного блоку, Меркель відповіла на критику свого опонента на майбутніх виборах Пера Штайнбрюка (він також як і Шредер є членом партії соціал-демократів) з приводу власної політики з подолання наслідків кризи.

Реклама:

За даними опитувань, блок християнських демократів, який очолює Меркель, підтримують 41% німців, а за їх союзника по коаліції, партію вільних демократів, готові віддати свої голоси 5% жителів Німеччини.

При цьому 46% голосів має вистачити для того, щоб правляча коаліція зберегла владу в країні після виборів, які відбудуться 22 вересня, вважає газета Stern.

Соціал-демократична партія Штайнбрюка має підтримку 22% населення Німеччини, а її партнеру по коаліції, Партії зелених, симпатизують 11% німців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: