Присяжнюк похвалився збільшенням експорту зерна

Середа, 28 серпня 2013, 14:50

Україна прискорює темпи експорту зерна: протягом серпня більше 2 мільйонів тонн зерна надійшло на зовнішні ринки, що на 42% більше, ніж у липні.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "УНІАН".

За його словами, щоб експортувати більше 30 мільйонів тонн зернових до кінця маркетингового року, трейдери повинні посилити співпрацю між своїми компаніями та українськими виробниками зерна.

"Зараз відчутно зросла динаміка зернового експорту. Так, у серпні більше 2 мільйонів тонн вітчизняного зерна було відправлено за кордон. А це на 42% більше, ніж у липні. Проте хочу відзначити, що ми ведемо жорстку роботу з транснаціональними зернотрейдерами з приводу експорту прогнозованих 30 мільйонів тонн зерна", - підкреслив міністр.

Реклама:

Глава відомства акцентував, що міжнародні зернотрейдери повинні інформувати свої материнські компанії, скільки зерна потрібно експортувати з України.

"Трейдери повинні посилити співпрацю та партнерство між своїми компаніями та українськими виробниками зерна, при цьому не забуваючи про інтереси виробників. Крім того, зараз ми активно працюємо, щоб українським сільгосппідприємствам була доступна вся логістичний ланцюжок для експорту. Для цього працює спеціальна міжвідомча робоча група" , - зазначив Присяжнюк.

Також міністр додав, що в поточному році, як і в кілька попередніх років, уряду вдалося стабілізувати ситуацію на внутрішньому ринку. Незважаючи на значні коливання цін на зерно на світовому ринку, протягом останніх трьох місяців залишається незмінною різниця в цінах на зерно внутрішнього та світового ринків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: