Угоду з Chevron cхвалять у вересні - Ставицький

Середа, 28 серпня 2013, 12:39

Угода про розподіл продукції між державою Україна, "Шеврон Юкрейн Б.В." і ТОВ "Надра Олеська" по Олеській площі буде у вересні схвалена Львівською та Івано-Франківською обласними радами.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Плануємо у вересні вирішити питання про погодження Львівською та Івано-Франківською облрадами", - сказав він.

Ставицький повідомив, що облради внесли близько 30 пропозицій, з яких 90% вже враховано, а 29 серпня відбудеться засідання міжвідомчої комісії з УРП, на якій будуть враховані пропозиції, що залишилися.

Реклама:

Як повідомлялося, Івано-Франківська облрада відмовився погоджувати запропонований проект УРП з Chevron і закликала уряд внести до нього зміни.

Ставицький заявив, що Кабмін спробує погодити УРП з Chevron і ТОВ "Надра Олеська" по Олеській площі через Верховну раду, якщо це не вдасться зробити через відповідні обласні ради.

Нагадаємо, 17 червня Кабмін продовжив термін укладання угоди про розподіл продукції з компанією Chevron Ukraine BV по Олеській газовій площі до 24 серпня 2013 року.

Як відомо, 24 січня 2013 року в Давосі було підписано угоду між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівській ділянці.

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Для цього "Надра України" і "СПК-геосервіс" утворили компанії - ТОВ "Надра Юзівська" та ТОВ "Надра Олеська". Саме з цими фірмами ділитимуть гроші та газ транснаціональні корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: