Apple патентує "тихі дискотеки" для девайсів

Середа, 28 серпня 2013, 12:07

Каліфорнійська Apple подала чергову заявку в патентне бюро США - цього разу мова йде про так звані  "тихі дискотеки" в рамках соціальної мережі.

Про це повідомляє портал AppleInsider, пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, принцип роботи технології, про яку йде мова в заявленій документації, полягає в тому, що кілька користувачів можуть об'єднуватися у віртуальні вечірки, в яких один з учасників задає темп музиці за допомогою свого "яблучного" девайса, виступаючи в ролі діджея.

Решта прослуховують лайнап в навушниках своїх гаджетів. Це може бути в точності той же трек, що слухає ініціатор, або інша підходяща за ритмом і іншим музичним параметрах композиція.

Реклама:

Дані від ініціатора "тихої дискотеки" передаються іншим учасникам через бездротову мережу, таку як інтернет або Bluetooth.

Право задавати темп і контролювати хід такий приватної вечірки може вільно передаватися між учасниками.

Цікаво, що вже кілька років подібні "тихі дискотеки" практикуються в багатьох клубах світу, правда діють вони за іншими принципами. Кожен просто включає свою музику в навушниках і танцює під неї.

Apple вже не в перший раз намагається створити музично-орієнтовану соціальну мережу. Попередньою спробою була вбудована в iTunes утиліта під назвою Ping, яку компанія презентувала 1 вересня 2010 в рамках глобального оновлення iTunes.

Мережа дозволяла користувачам стежити за музикантами, дізнаватися про нові концерти, альбоми, шукати друзів за музичними інтересам. Сервіс Ping також був доступний через iTunes для iPhone, iPod touch і iPad. Apple офіційно закрила службу 30 вересня 2012 Заміною Ping виступила інтеграція iTunes з Facebook і Twitter.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!