"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров готовий частково приєднатися до Митного союзу

Середа, 28 серпня 2013, 11:06

Україна готова поступово приєднуватися до окремих угод, які діють в Митному союзі.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи ранкове засідання уряду.

"В інтересах взаємовигідного співробітництва ми готові поступово приєднуватися до окремих угод, чинних в Митному союзі, щоб оптимізувати торговельний режим", - заявив він.

При цьому він доручив урядовому уповноваженому у Колегії Євразійського економічного співтовариства Віктору Суслову разом з російськими колегами "визначитися і запропонувати уряду план дій у цьому напрямку".

Реклама:

"Тим більше, що зона вільної торгівлі між Україною та ЄС передбачає до 10 років перехідного періоду, за який можна гармонізувати і адаптувати та нормативну базу, і практику. Зрештою, і в Росії, і в Україні є багаторічний практичний досвід торгівлі з Європейським союзом. А також Україна, і Росія визначили перспективою адаптації своїх економік до європейських норм. Тому я переконаний, що робота по зближенню позицій може бути успішною. Ми тільки на початку цього шляху, але у нас є досвід вирішення проблем в інтересах народів наших держав", - заявив Азаров.

Крім того, він доручив Мінекономторгівлі, Міндоходів та Міністерству закордонних справ, під головуванням віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка "розробити практичні алгоритми та механізми взаємодії з Митним союзом, і надалі - з Євразійським економічним союзом в умовах дії зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: