Банк JPMorgan можуть оштрафувати на 6 мільярдів

Середа, 28 серпня 2013, 09:41

Федеральне агентство з фінансування житла США вимагає від одного з найбільших американських банків - JPMorgan Chase&Co виплатити штраф у більш ніж 6 мільярдів доларів для врегулювання звинувачень у продажу неякісних іпотечних цінних паперів перед світовою фінансовою кризою.

Про це пише "УНІАН" з посиланням на РІА новини.

На думку агентства, банк, що видавав іпотечні кредити, часто виявляв недостатню обачність у дотриманні законодавства, що регулює обіг цінних паперів. Зокрема, не враховувалися свідоцтва неблагонадійності позичальників, які надавали невірні або підроблені дані про доходи.

У підсумку виникла ситуація, при якій вони не змогли платити за кредитами, що призвело до різкого знецінення іпотечних паперів і відповідним фінансовим втратам організацій-емітентів.

Реклама:

Найбільші іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac втратили при цьому мільярди доларів. 

У той же час в понеділок ряд ЗМІ повідомив про арешт колишнього трейдера JP Morgan Хав'єра Мартін-Артах в Іспанії.

Він звинувачується в тому, що намагався приховати втрати сотень мільйонів доларів при невдалих угодах, списавши їх в портфель кредитних деривативів. У зв'язку з цим у травні минулого року через дії ряду трейдерів в Лондоні один з найбільших американських банків втратив більше шести мільярдів доларів.

Інвестбанк JP Morgan Chase заснований в 1799 році і є одним зі світових лідерів у сфері надання інвестиційних банківських послуг і довірчого управління. В даний час банк, активи якого оцінюються в 2 трильйони доларів, веде діяльність більш ніж в 60 країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: