Новинський оформлює контроль над "Смарт Холдингом" через Кіпр. Оновлено

Вівторок, 27 серпня 2013, 11:55

Сербське антимонопольне відомство дозволило кіпрській компанії Komisiano investments Ltd. придбати 75% акцій "Смарт-Холдингу", підконтрольного українському бізнесменові Вадиму Новинському.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті антимонопольного відомства Сербії, повідомляє агентство УНІАН.

Згідно з даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, на сьогоднішній день 75,1% акцій "Смарт-Холдингу" належать Optimabest management (Великобританія), а 24,9% акцій знаходяться у кіпрської компанії Adeona holdings.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", згідно з повідомленням, оприлюдненим на сайті Лондонської фондової біржі наприкінці 2010 року, власником Smart Holding Group на той момент була компанія Energees Investments бізнесменів Вадима Новинського та Андрія Клямко.

Реклама:

Як відомо, наприкінці липня 2013 бізнесмен Вадим Новинський склав з себе повноваження голови наглядової ради "Смарт-Холдингу" у зв'язку з обранням його народним депутатом України по одному з мажоритарних округів у Севастополі.

"Смарт-Холдинг" - одна з найбільших інвестиційних груп України. До неї входять підприємства гірничо-металургійного і нафтогазового комплексів, суднобудування, нерухомість і сільське господарство. Інвестиційна діяльність компанії реалізується також в країнах СНД і Східної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!