"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Посол при ЄС: завадити угоді про асоціацію можемо ми самі

Неділя, 25 серпня 2013, 14:22

Доля угоди про асоціацію з ЄС залежить від України.

Таку думку висловив представник України при ЄС, радник президента, уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв в ефірі "5 каналу" в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я хотів би підкреслити: нам ніхто не завадить підписати угоду (про асоціацію). Нам можуть завадити підписати угоду тільки ми самі", - сказав він.

"Ключ від підписання угоди про асоціацію лежить саме в Києві. Від того, як ми зможемо досягти відчутного прогресу в тих параметрах, які були визначені нашими європейськими партнерами", - підкреслив Єлісєєв.

Реклама:

При цьому він зазначив, що мова не йде про те, що Україні щось нав'язують. "Це те, що ми повинні зробити заради самих себе, заради наших громадян. Більше того, якщо взяти так званий "список Фюле", там багато параметрів, багато складових, які ми повинні були зробити ще з моменту нашої незалежності", - сказав Єлісєєв.

Уповноважений з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів підкреслив, що Україна зараз "на відстані витягнутої руки від підписання угоди про асоціацію".

Відповідаючи на питання про проблеми в торгівлі з Росією, Єлісєєв підкреслив, що відбувається "постійний діалог, постійні телефонні контакти з європейськими чиновниками на предмет суперечки (торгівельної) з Російською Федерацією".

Крім того, Єлісєєв повідомив, що наступного тижня летить до Брюсселя на засідання комітету Європейського парламенту, "на якому теж це питання розглядатиметься".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: