"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія витратить 7 мільярдів рублів на "єдність нації"

Неділя, 25 серпня 2013, 12:17

Уряд Росії затвердив федеральну цільову програму (ФЦП) "Зміцнення єдності російської нації і етнокультурний розвиток народів Росії" на 2014-2020 роки, яка передбачає 6,766 мільярда рублів.

Документ, розроблений Мінекономрозвитку, опублікований на сайті уряду РФ вранці 25 серпня, повідомляє Lenta.ru.

У рамках ФЦП планується виділити 6,766 мільярда рублів, у тому числі 4,582 мільярда з федерального бюджету і приблизно 2,184,44 мільярда з бюджетів суб'єктів федерації і місцевих бюджетів.

Мета ФЦП - зміцнення єдності багатонаціонального народу Російської Федерації (російської нації), підкреслюється в довідці до документа.

Реклама:

Передбачається, що реалізація програми призведе до зміцнення єдності російської нації і розвитку єдиного етнокультурного простору Росії, до прогнозування міжнаціональних і міжрелігійних конфліктів, до зниження економічного збитку від них, до поліпшення інвестиційної привабливості регіонів, у тому числі Північного Кавказу, до зростання ефективності використання етнокультурного потенціалу країни, а також до поліпшення етнокультурного і соціального самопочуття корінних народів Росії.

У проекті ФЦП фінансування програми було закладено в обсязі 38 мільярдів рублів, проте в ході роботи над документом воно було істотно скорочене.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!