Amazon протестувала власну WiFi-мережу

Субота, 24 серпня 2013, 11:52

Американська компанія Amazon протестувала нову бездротову мережу високошвидкісного доступу.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на галузеві джерела, пишуть "Вести еконміка".

Бездротова мережа, тестування якої відбувалося в місті Купертіно штату Каліфорнія, буде управлятися одним з найбільших операторів мереж супутникового зв'язку Globalstar Communications.

Створення власної бездротової мережі дозволить корпорації Amazon, світовому лідерові на ринку електронної комерції, отримувати більше даних про те, як і через які пристрої користувачі виходять в мережу і що вони роблять в інтернеті.

Реклама:

При цьому Amazon не перша компанія, яка тестує власну мережу. "Корпорація добра" Google вже стала провайдером в 17 містах Америки, а також нещодавно домовилася з мережею кав'ярень Starbuck з приводу надання доступу в інтернет.

За останні кілька років Amazon змогла просунутися в області бездротових послуг. Наприклад, планшети і електронні книги Kindle від Amazon мають вбудовану можливість бездротового підключення до інтернету.

Також компанія продає програми для мобільних пристроїв і займається розробкою власного смартфона. Таким чином, Amazon конкурує з виробляє планшети Apple і володіє магазином онлайн-додатків Google.

Головний виконавчий директор Джефф Безос має намір зробити Amazon корпорацією, що надає споживачам весь спектр інтернет-послуг. Торік така політика призвела до зростання продажів на 27% до 61,1 млрд доларів.

Стратегія керівництва Amazon до душі і інвесторам: за останні 3 роки ціна акцій технологічної корпорації збільшилася більш ніж у два рази.

Поки ні Amazon, ні Globalstar Communications не прокоментували інформацію про тестовий запуск нової бездротової мережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: