Аварія на Стиролі сталася через трубопровід

П'ятниця, 23 серпня 2013, 19:27

Основною причиною аварії на Горлівському хімічному заводі Стирол став незадовільний стан трубопроводу рідкого аміаку.

Про це повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду України в Донецькій області, посилаючись на результати спеціального розслідування, повідомляє "Лігабізнесінформ".

"Основною причиною аварії став незадовільний стан трубопроводу рідкого аміаку через тривалий корозійний вплив навколишнього середовища і ерозійну дію робочого середовища", - йдеться в повідомленні.

Супутніми технічними причинами стали невідповідність технічних рішень з експлуатації трубопроводу рідкого аміаку вимогам безпеки при виведенні трубопроводу з технологічного процесу для проведення капітального ремонту обладнання цеху № 1.

Реклама:

"Це призвело до повного заповнення трубопроводу аміаком, відсіченою запірною арматурою з обох кінців від технологічної системи, а отже, до значного теплового об'ємному розширення рідкого аміаку (підвищення робочого тиску) в результаті нагрівання сонячним випромінюванням в денний час.

Також зіграла свою роль відсутність технічних рішень при експлуатації трубопроводу рідкого аміаку, виведеного з технологічного процесу для проведення капітального ремонту цеху № 1; неповне і неякісне проведення технічного діагностування трубопроводу рідкого аміаку у невідповідності до програми робіт з експертного обстеження ", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 6 серпня під час планового ремонту на Горлівському хімічному заводі концерну "Стирол" сталася аварія на аміакопроводі. Через розгерметизацію трубопроводу стався викид рідкого аміаку.

При аварії 6 серпня загинули 5 працівників цеху, 8 серпня помер у лікарні ще один потерпілий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: