"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Іванющенка отримала 1,3 мільярда держгарантій

П'ятниця, 23 серпня 2013, 16:32

Уряд схвалив надання державних гарантій на суму 1,35 мільярда гривень компанії "Євро Фінанс ЛТД" для залучення коштів на будівництво Білоцерківського сталепрокатного заводу.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів, ухваленій 14 серпня.

Згідно з проектом, передбачається будівництво заводу потужністю 850 тисяч тонн сталевої продукції в рік на території Шкаровської сільської ради Білоцерківського району.

Відповідно до документу, планується створити 465 нових робочих місць. Загальна вартість проекту становить майже 2,2 мільярда гривень або 270 мільйонів доларів.

Реклама:

Як зазначається у постанові уряду, власником вже профінансовано суму у 103 мільйони доларів. Для завершення будівництва необхідно ще 1,350 мільярда гривень.

За інформацією "Forbes Україна", "Євро Фінанс ЛТД" у 1997 році заснував виходець з Ірану Алі Мохаммад Хані Омран.

У травні 2012 року у "Євро Фінанс" з'явився новий співвласник. Кіпрська Citrullus Trading придбала у Омрана 40% у капіталі "Євро Фінанс".

Citrullus Trading володіють на паритетних засадах Warwick LTD з Британських Віргінських островів і кіпрська Melintroco Trading, яка на 100% належить жителю Єнакієво 21-річному Арсену Іванющенко. Його батько - відомий народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Раніше ЗМІ писали, що більшість білоцерківців украй негативно ставляться до будівництва заводу, адже земля, де планується будівництво, межуватиме з житловим масивом міста, де мешкає 50 тисяч осіб. Людей турбує те, що завод забруднюватиме місто.

Як повідомлялося, програма надання держгарантій за пріоритетними проектами розвитку є однією з ключових заходів Держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки

Як відомо, у 2013 році загальний розмір держгарантій запланований на рівні 50 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!