"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд "підгодує" фермерів 28 мільйонами безвідсоткових кредитів

П'ятниця, 23 серпня 2013, 15:33

У 2013 році фермери отримають майже 28 мільйонів гривень державної допомоги.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.  

"Кабмін ухвалив постанову, розроблену Мінагрополітики, яка вдосконалює чинний порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки фермерів. Так, якщо раніше ці кошти розподілялися лише в 2-му півріччі, що порушувало вимоги Бюджетного кодексу, то тепер фермери зможуть використати кошти протягом цілого року", − повідомив голова Мінагропроду Присяжнюк.

За словами міністра, держава надає фермерам безвідсоткові кредити на виробництво, переробку, збут виробленої продукції, придбання техніки та обладнання, будівництво та реконструкцію тваринницьких приміщень, закладення багаторічних насаджень, зрошення та меліорацію земель, а також поновлення обігових коштів.

Реклама:

"У середньому одне фермерське господарство отримує понад 100 тисяч гривень від держави, які може використати для власних виробничих потреб. І за 3 роки дії такої підтримки ми можемо вже бачити її результати − середній розмір фермерських наділів зріс на 8 га та становить майже 108 га", − зазначив він.

За даними міністерства, на початку року в Україні налічувалася майже 41 тисяча фермерських господарств, у власності яких перебувало 4,4 мільйона га сільгоспугідь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: