Google випускає бета-версію Chrome 30

П'ятниця, 23 серпня 2013, 09:45

Google випустила бета-версію браузера Chrome 30, реалізувавши в новинці підтримку нових веб-стандартів і поліпшивши роботу із зображеннями в браузері.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Так, тепер у користувачів Chrome з'явилася можливість пошуку зображення, подібних тому, що вони побачили на сайті. Для цього потрібно викликати контекстне меню на графічному файлі і вибрати пункт Search Google for the image.

Крім цього, в Chrome з'явилася підтримка декількох нових API для Chrome Web Apps або Chrome Packaged Apps.

Реклама:

Ці "упаковані програми" - новий спосіб перетворення веб-сайтів в мобільні сейви для автономної роботи на комп'ютері або мобільному пристрої. Також API отримали підтримку нових вбудованих механізмів оплати для мобільних і веб-додатків.

Chrome 30 beta для Android отримала довгоочікувану підтримку жестів, які тепер не поступаються по функціональності Dolphin Browser.

Бета-версія поки підтримує три категорії жестів: горизонтальні, вертикальні і зісковзування. За допомогою цього користувачі можуть не тільки здійснювати навігацію по сайтах, а й керувати браузером, наприклад відкривати нові вкладки.

Додатково до цього, Android-версія одержала ряд внутрішніх оптимізацій коду, більш широку підтримку WebGL для 2D-і 3D-візуалізації. Тут же заявлена ​​підтримка Device Orientation API, який дозволяє браузеру розуміти положення гаджета в просторі, а також можливе обертання або прискорення руху в просторі.

Третьою важливою новинкою стає MediaSource API, яка дозволяє програмістам створювати сайти для мовлення медіа-контенту за допомогою одного лише JavaScript.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!