"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Попов обіцяє, що хліб не дорожчатиме до 2015 року

Четвер, 22 серпня 2013, 11:52

Ціна на соціальні сорти хліба в столиці гарантовано залишиться стабільною до початку 2015 року.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба.

"Завдяки підтримки уряду та реалізації завдань президента щодо забезпечення продовольчої незалежності держави, ми отримали можливість впроваджувати стабільну соціальну політику, спрямовану на випуск соціальних сортів хліба", - сказав Попов.

За його словами, для стабільності цінової ситуації на ринку хліба у столиці міська влада уклала договір про співпрацю з одним із найбільших хлібопекарських підприємств України - компанією "Київхліб".

Реклама:

"Факт підписання цього договору є гарантією того, що ціна на соціальні сорти хліба залишатиметься сталою, щонайменше до кінця 2014 року. Також ми гарантуємо, що сталими залишатимуться вага цих виробів та їхня якість. Ми сподіваємося, що і після 2015 року у нас буде можливість утримувати такий рівень цін на соціальні сорти хліба", – зазначив Попов.

Зокрема, керівництво заводу не підвищуватиме ціни на хліб та хлібобулочні вироби, що користуються найвищим споживчим попитом у столиці, а саме на такі види хліба: "Український домашній", "Пшеничний традиційний", "Печерський", батон "Нива" та батон "Дорожний".

Також "Київхліб", згідно з договором, повинен безперебійно забезпечувати споживачів хлібом належної якості. Разом із тим, підприємство не має допустити скорочення обсягів виробництва соціальних сортів хліба.

Крім того, підприємство зобов’язується запроваджувати під час виробництва хліба та хлібобулочних виробів новітні енергозберігаючі технології.

Також планується утворити цілодобові спеціалізовані пункти продажу хліба та хлібобулочних виробів, логістичні центри з використанням спеціалізованих автотранспортних засобів та забезпечити доставку хліба та хлібобулочних виробів покупцям та у торговельну мережу незалежно від місця розташування та погодних умов.

Зі свого боку столична влада зобов’язалася проводити моніторинг цін і торговельних надбавок на хліб та хлібобулочні вироби та здійснювати контроль за дотриманням цін і порядку їхнього формування, а також сприяти розвитку добросовісної конкуренції на ринку хліба та хлібобулочних виробів, повідомляє прес-служба.

Крім того, сприятиме міська влада і закупівлі борошна підприємством, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду, в обсягах, необхідних для збереження стабільної цінової ситуації на хліб та хлібобулочні вироби, що користуються найвищим споживчим попитом в Києві, а також сприяти формуванню та розширенню фірмової торговельної мережі "Київхліб" для реалізації виготовленої продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: