"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Економіка Мексики скоротилася вперше за чотири роки

Середа, 21 серпня 2013, 18:56

Економіка Мексики скоротилася в другому квартал вперше за чотири роки, таким чином Мексика поповнила список країн, що розвиваються, де спостерігалося бурхливе зростання, а тепер вони вступили в стадію рецесії.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, друга за величиною економіка Латинської Америки зменшилася на 0,7% порівняно з першим кварталом поточного року, при цьому більшість економістів чекали незначного зростання. У річному обчисленні зросла на 1,5%.

Стагнирующий експорт у США і стримане зростання суспільних витрат перешкоджали підйому мексиканської економіки в першому півріччі.

Реклама:

Однак, слід очікувати зростання економіки, після того як адміністрація президента Енріке Пенья Ньєто почало збільшувати державні витрати, хоча раніше їх обсяг був скорочений в перші п'ять місяців поточного року на 5%.

Крім того, виробничий сектор почне набирати обертів за рахунок поліпшення ситуації в США, найбільшого ринку для мексиканського експорту, в якому переважають промислові товари.

Інвестори налаштовані більш оптимістично з приводу перспектив Мексики, після реформ Пенья Ньєто, який минулого тижня включив пропозицію про відкриття енергетичного ринку для приватних інвестиції вперше за 75 років.

Уряд стверджує, що дана міра підвищить економічне зростання на 2 п. п. до 2024.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: