Російські ревізори перевірять "Рошен" восени – головний санлікар РФ

Середа, 21 серпня 2013, 16:04

Інспекції українських підприємств корпорації "Рошен", що повинні сприяти відновленню постачань кондитерської продукції в РФ, почнуться восени.

Про це повідомив "Інтерфаксу" у середу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"З урахуванням того, що вже 21 серпня, інспекції, ймовірно, почнуться вже восени", - сказав він.

На цьому тижні Онищенко заявив, що Україна приймає недостатні заходи для повернення кондитерської продукції компанії "Рошен" на ринок РФ.

Реклама:

За його словами, українська сторона не поспішає виконувати домовленості, що стосуються повернення продукції "Рошен".

Минулої п'ятниці в Москві на переговорах з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції "Рошен" до Росії.

Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Російське відомство після інспекції допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії.

Також досягнута домовленість про те, що на Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Точні терміни повернення на російський ринок цукерок "Рошен" не визначені. "Ми будемо називати терміни, коли будуть вирішені базові питання: коли будуть акредитовані українські лабораторії та відбудеться повна інспекція заводів-виробників", - сказав глава Росспоживнагляду.

У липні санітарна служба Росії заборонила постачання шоколаду и цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках "Рошен".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!