Данія залишиться без пива

Середа, 21 серпня 2013, 15:17

Бари Данії готуються до дефіциту пива після того, як трудовий спір працівників Carlsberg A/S з керівництвом компанії призвів до призупинення виробництва на пивоварному заводі у Фредерисії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

За оцінками Carlsberg, на частку марок компанії припадає 70% ринку розливного пива Данії.

Минулого тижня 130 працівників заводу з 800 припинили роботу через те, що нові співробітники не є членами профспілки. Виробництво безалкогольних напоїв під Фредерисією також під загрозою.

Реклама:

Трудове законодавство Данії забороняє Carlsberg в процесі підбору персоналу цікавитися, чи перебуває кандидат у профспілці. Компанія також не може звільнити співробітника лише через те, що він не є членом профспілки.

Суд Данії з трудових спорів постановив штрафувати працівників заводу за кожну годину страйку, проте поки це не допомогло.

Наявних запасів бочкового пива Carlsberg вистачить приблизно на тиждень, у клієнтів також зазвичай є запаси на 1-2 тижні, заявив прес-секретар компанії Йєнс Бекке.

Якщо спір не буде вирішений найближчим часом, Carlsberg може запропонувати заміну розливного пива аналогічними сортами в пляшках, додав він.

Данія займає 24 місце за обсягами споживання пива на душу населення - 67 л на рік (дані 2010 року), що можна порівняти з 66 л на рік в Росії. Список очолюють Чехія і Німеччина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: