Новий iPhone коштуватиме 400 доларів?

Середа, 21 серпня 2013, 12:39

Цієї осені Apple випустить не один, а відразу два нових iPhone - дорогу модель і дешеву.

Напередодні Apple попросила контрактного збирача Hon Hai Precision Industry почати постачання двох моделей iPhone у вересні 2013 року, пишуть "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

Передбачається, що одна модель буде дорогою, інша - дешевою. Поставки обох почнуться вже в наступному місяці. Раніше Apple не презентувала два смартфона одночасно.

Аналітик інвестбанку RBC Capital Markets Аміт Дарьянані раніше прогнозував, що Apple випустить дешевий смартфон.

Реклама:

За його інформацією, пристрій буде забезпечено чотиридюймовим екраном, як і iPhone 5, але корпус буде не металевий, а пластиковий. Крім того, він буде позбавлений високочіткого екрану Retina.

Такий екран (з роздільною здатністю 2048 на 1536 пікселів) використовується в iPhone 5 і у всіх планшетах iPad, крім iPad Mini.

За інформацією Дарьянані, Apple хоче встановити на цей смартфон ціну нижче 400 доларів і продавати його насамперед на ринках, що розвиваються, таких, наприклад, як Індія і Китай.

За даними Gartner, в II кварталі 2013 року Apple у всьому світі продала 31,9 млн. iPhone проти 28,9 млн. у квітні - червні 2012 року. Проте частка світового ринку смартфонів, яку займала Apple, знизилася з 18,8 до 14,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!