Радник Путіна: в Україні прогресує "хворобливий самообман"

Середа, 21 серпня 2013, 10:51

Євразійська економічна комісія вивчає питання припинення відносин вільної торгівлі з Україною у разі підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Про це заявив радник президента Росії, що відповідає за євразійську економічну інтеграцію, Сергій Глазьєв в інтерв'ю газеті "Вісті".

Він уточнив, що в разі підписання Росія "буде вимушена посилювати митне адміністрування, щоб уникнути реімпорту європейських товарів через українську територію".

"Можливо, буде поставлено питання про припинення відносин вільної торгівлі з Україною, вивченням цього питання вже займається Євразійська економічна комісія", - уточнив радник російського президента.

Реклама:

При цьому, коментуючи питання приєднання України до Митного союзу, він заявив: "За всіма нашими оцінками, вступ до МС забезпечить Україні поліпшення торговельного балансу до 10 мільярдів доларів на рік, ми знизимо для вас ціни на газ до рівня наших внутрішніх, будемо поставляти нафту без мит".

"Загальний ефект - Україна до 2030 року отримає +7% валового продукту (в сумі це 220 мільярдів доларів додаткового обсягу виробництва. Будуть повністю реалізовані всі намічені проекти", - запевняє він.

Політик висловив переконання, що проти входження України до Митного союзу виступають окремі політики.

"Не хочуть численні політологи та експерти, які протягом 20 років годуються на європейських і американських грантах. Вони на гроші замовників виконують певну політичну задачу. Крім того, за роки помаранчевого психозу з'явилося ціле покоління дипломатів і бюрократів, які за своїми ідеологічними пристрастям відпрацьовують антиросійське замовлення", - стверджує радник Путіна.

"Соціологічні опитування українських соціологічних служб говорять про інше: 35% громадян вважають за краще Європейський союз і 40% - за Митний союз. Тому говорити, що всі, як один, хочуть, це якийсь болючий самообман", - заявив Глазьєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: