Росія продовжує знущання на митниці

Середа, 21 серпня 2013, 09:41

На українському кордоні в Білгородській області митниця РФ продовжує працювати із застосуванням додаткового контролю

Про це сказав начальник митниці генерал-майор митної служби Анатолій Ушаков, повідомляє агентство ІТАР-ТАСС.

За його словами, в рамках митного кодексу РФ введені додаткові процедури контролю, щоб виключити можливі ризики.

До них, зокрема, належить можливість "невідповідності вантажів, які знаходяться в автомобілі або в вагонах, пред'явленим документам". Митники перевіряють вагу пред'явленого до перетину кордону товару.

Реклама:

"На жаль, бувають випадки, коли замість заявлених 20 тонн машини перевозять на кілька тонн більше", - зазначив Ушаков.

Більш жорсткий контроль і поза пунктами перетину кордону.

"Кілька днів тому співробітники митниці та прикордонники затримали близько 100 тюків з товарами з Туреччини, які намагалися переправити на російську сторону", - повідомив генерал.

У результаті вжитих заходів щодня кордон перетинають вдвічі менше машин - за минулу добу пройшло 66. "Можливо, власники вантажів стали менше ризикувати, або через можливе перевантаження, або з інших причин", - вважає Ушаков.

Зняття додаткових процедур не призведе до повного скасування контролю, така робота "буде тривати, але товари українських підприємств будуть перетинати російську митницю в штатному режимі", додав він.

Для врегулювання і недопущення проблемних ситуацій буде активізований обмін інформацією між митними органами двох країн, вироблені спільні підходи, особливо в тих випадках, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній.

Раніше повідомлялося, що Федеральна митна служба Росії і Міндоходов домовилися про повернення до штатного режиму перевірки українських товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!