Тарута може купити шахту імені Менжинського

Вівторок, 20 серпня 2013, 16:43

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" може купити шахту ім.Менжинського.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної держадміністрації, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розглядається можливість, що новим власником шахти ім.Менжинського стане корпорація ІСД вже найближчим часом. ІСД побачила для себе серйозні перспективи на цьому підприємстві", - цитує прес-служба першого заступника голови Луганської ОДА Едуарда Лозовського.

За даними ОДА, якщо ІСД не стане купувати шахту ім.Менжинського, то вона буде передана в управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Реклама:

Як повідомлялося, в даний час оператором шахти ім.Менжинського є ТОВ "Інтер-інвест вугілля", підконтрольне канадській EastCoal Inc.

Навесні 2013 року через важку ситуацію на ринку і майже двократне падіння ціни на коксівне вугілля у EastCoal утворилася значна заборгованість перед шахтарями.

Наприкінці травня EastCoal ініціювала санацію "Інтер-інвест вугілля", в рамках якої для погашення боргів була продана нова збагачувальна фабрика в Первомайську.

На початку червня EastCoal оголосила про плани залучити 7,7 млн ​​доларів (за рахунок додаткового випуску акцій) і відновити операційну діяльність. 5 червня компанія відновила роботу шахти "Вертикальна" (Свердловськ Луганської обл.), а 6 червня почався видобуток вугілля в новій Центральної лаві шахти ім.Менжинського.

Шахта ім. Менжинського видобуває коксівне вугілля, що використовується для потреб металургії.

Як відомо, головою ради директорів корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" (ІСД) є Сергій Тарута. ІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, Дніпровський меткомбінат ім.Дзержинського, меткомбінат Dunaferr і ISD-Huta Czestochowa.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: