"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експорт золота із Великобританії збільшився майже в 10 разів

Вівторок, 20 серпня 2013, 15:19

Майже в 10 разів підскочив експорт золота з Великобританії в перші шість місяців поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомило європейське статистичне агентство Євростат, передає ИТАР-ТААС.

Згідно з повідомленням, це сталося на тлі зростання збуту "жовтого металу" інвесторами і збільшення попиту з боку азіатських споживачів зважаючи на зниження цін.

Золото останнім часом особливо активно змінювало власників.

Реклама:

Тенденція до зміщення обсягів дорогоцінного металу в Азію пояснюється "зниженням ентузіазму по відношенню до нього у західних інвесторів". Різке зростання британського золотого експорту до Швейцарії, який за перше півріччя досяг обсягу 798 тонн при загальній вартості 29 млрд євро і виявився еквівалентний 30% глобальної річного видобутку, підкреслив масштаби цього зсуву.

З Великобританії "жовтий метал" експортується до Швейцарії, так як вона виступає вузлом індустрії золотопереробки.

Компанії альпійської країни переживали останнім часом справжній бум, переплавляючи великі, більш ніж 11-кілограмові злитки з лондонських сховищ в менш важкі вироби.

Активне переміщення золота з західних торговельних вузлів в Азію призвело до зростання обсягів бізнесу не тільки у переробників, а й у трейдерів.

За даними лондонської Асоціації ринку дорогоцінних металів, у червні обсяг щодня скоєних її членами угод з золотом досяг у британській столиці 12-річного максимуму на рівні 900 тонн (вартість - приблизно 39 млрд доларів), завдяки високому попиту, зокрема - з боку Китаю та Індії .

Лондон є провідним центром світового ринку золота. За оцінками експертів, близько 10 тис тонн дорогоцінного металу зберігаються в сейфах міста на Темзі, включаючи приміщення Банку Англії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: