"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Белізький офшор отримав частину "Черкасигаз"

Вівторок, 20 серпня 2013, 12:13

Компанія Perritt Select Investments Ltd. (Британські Віргінські о-ви) сконцентрувала 22,56% акцій підприємства з газопостачання та газифікації ВАТ "Черкасигаз", повідомляє підприємство в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

У грудні 2012 року стало відомо про втрату контролю НАК "Нафтогаз України" над "Черкасигазом", пакет НАК скоротився з 51% до 9,97%.

Коментарі "Нафтогазу" з цього питання отримати не вдалося, а у ФДМ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що приватизація акцій "Черкасигазу" не проводилася.

Тоді ж пакет ще одного акціонера "Черкасигаз" - ТОВ "Міжрегіональна торгова компанія" (Київ) - скоротився з 16,44% до 15,81%. У свою чергу, ТОВ "Фінлекс-Інвест" (Київ) продало всі 24,45% акцій "Черкасигазу", якими володіло раніше.

Реклама:

Разом з тим в число власників газової компанії увійшло ТОВ "Ласфано Україна" (Київ), що володіє в даний час 20,52% її акцій.
"Ласфано Україна" (на 100% належить кіпрській Lasfano Investment Ltd.) Є співзасновником фінансової компанії "Сонячне місто" (Київ), радник якої Сергій Матвійчук очолює наглядову раду Надра Банку (Київ). Найбільшим бенефіціаром цього банку є український бізнесмен Дмитро Фірташ.

"Черкасигаз" обслуговує газорозподільні мережі, розташовані на території Черкаської області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!