На "Донбасенерго" претендує компанія депутата-регіонала

Вівторок, 20 серпня 2013, 11:14

Фонд держмайна ни допустив до участі в конкурсі з продажу 60,77% енергогенеруючої компанії "Донбасенерго" компанії "ТехНова" і "Енергоінвест Холдинг", до створення якого причетна група народного депутата від Партії регіонів Ігоря Гуменюка.

Про це повідомляють "Наші гроші".

ПАТ "Енергоінвест Холдинг" було зареєстровано 20 червня 2013 року у Донецьку по вул.Артема, 130. Тут знаходиться торгово-розважальний центр "Донецьк-сіті" Гуменюка.

Керівником компанії є Олександр Хейло, що займає також пост заступника директора "Шахти "Краснолиманська".

Реклама:

За даними SMIDA, першим акціонером "Енергоінвест холдингу" стало ТОВ "Краснолиманська".

Засновниками "Краснолиманської" є сам Ігор Гуменюк, його компанія "Інвестиції та розвиток", президент цієї фірми Василь Мікулін за співзасновниця "Інвестицій та розвитку" Ірина Фрідман.

Також до складу засновників "Шахти "Краснолиманської" входить помічник міністра енергетики та вуглепрому Сергій Кузяра та ТОВ "Енер.ком", директором якого є Кузяра, а засновником – кіпрський офшор "Новестік інвестментс лімітед". Раніше до складу засновників "Енер.кому" входив вищезгаданий Василь Мікулін, президент фірми "Інвестиції та розвиток" Ігоря Гуменюка.

Кузяра також є засновником компанії "ВК "Продакс", яка минулого року отримала підряди державних шахт на постачання обладнання на 253 млн грн.

Також до складу засновників ТОВ "Краснолиманська" входить ТОВ "Віват", зареєстроване на віргінський офшор "Baxter investment holdings ltd".

На початку серпня 100% акцій "Енергоінвест холдингу" було передано голландській компанії "Energoinvest Holding B.V.".

Другим конкурентом на придбання "Донбасенерго" є компанія "ТехНова", яку контролює колишній народний депутат від "Нашої України" Анатолій Шкрібляк. Фірма орендує три ТЕЦ в Черкасах, Чернігові та Сумах.

Нагадаємо, 11 липня уряд затвердив стартову ціну продажу 60,773% акцій енергогенеруючої компанії "Донбасенерго" на відкритому конкурсі за принципом аукціону в 641 млн гривень.

"Донбасенерго" очолює Ігор Бондаренко, який до призначення був засновником фірми "ВТФ "Угольтранс", де його партнером був Віктор Беляков, директор компанії "Донбаський розрахунково-фінансовий центр" (ДРФЦ) Олександра Януковича.

Основними постачальниками вугілля у останні роки для "Донбасенерго" є фірма "Траст інвест", пов’язана з оточенням Олександра Януковича, та ДП "Вугілля України".

Напередодні оголошення про приватизацію "Донбасенерго" у червні отримало кредит "Ощадбанку" у розмірі 1,34 млрд грн. для реконструкції Слов’янської ТЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!