Авторинок України зріс на 6%

П'ятниця, 2 серпня 2013, 18:38

Ринок автотранспорту в Україні у січні-липні 2013 році збільшився на 6% порівняно з відповідним періодом минулого року.

Про це повідомили в прес-службі асоціації "Укравтопром", передає "Укрінформ".

"За даними асоціації "Укравтопром", за сім місяців поточного року на первинному авторинку країни було реалізовано і зареєстровано 207 732 автотранспортні засоби, що на 6% більше аналогічного показника минулого року. При цьому кількість первинних реєстрацій легкових автомобілів знизилося на 5%, а автобусів на 13%. Таким чином, загальне зростання ринку було сформоване збільшенням попиту на комерційні автомобілі, яких було продано на 33% більше, ніж у 2012 році", - поінформували у компанії.

У липні 2013 року, порівняно з червнем, ринок автотранспорту загалом збільшився на 14%. Зокрема, ринок легкових автомобілів, у порівнянні з попереднім місяцем, збільшився на 20% і досяг позначки 18 851 штук. Первинні реєстрації комерційних автомобілів додали майже 7% до червневого результату і склали 13 014 одиниць техніки. Зменшення реєстрацій відбулося лише в сегменті автобусів - на 5%, до 408 штук.

Реклама:

Загальні продажі автотранспорту на первинному ринку в липні 2013 р. перевищили показник аналогічного місяця минулого року на 1,6%. Однак цей плюс був сформований виключно комерційним сегментом. Продажі комерційних автомобілів у липні збільшилися на 36% порівняно з минулим роком. При цьому обсяги реалізацій легкових автомобілів і автобусів впали на 13% і 10% відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: