В Україні може подорожчати проїзд у Hyundai - ЗМІ

П'ятниця, 2 серпня 2013, 16:04

Влада України може відмовитися від дотування проїзду в швидкісних поїздах Hyundai.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на газету "Капітал".

Згідно з повідомленням, законопроект Міністерства фінансів країни з пропозицією відмовитися від дотацій було розглянуто на засіданні Кабміну вчора, 1 серпня.

Пропозиція Мінфіну зводиться до скасування нульової ставки на додану вартість на перевезення в поїздах Hyundai до 2017 року. Незважаючи на те, що вона нульова, держава зобов'язана відшкодовувати "Укрзалізниці" цей податок, тоді як її скасування позбавить від такої необхідності.

Реклама:

Як пише газета, у відомстві вважають, що це допоможе уникнути "нераціонального використання фінансового ресурсу госбюжета, а також оцінити ефективність застосування і доцільність надання непрямої державної підтримки пасажирських перевезень поїздами Інтерсіті +".

Газета зазначає, що для пасажирів це майже напевно означатиме автоматичне підвищення цін на квитки. За словами Бориса Колеснікова, проїзд подорожчає на 20%.

Видання також передає, що зараз по Україні їздить 10 поїздів Hyundai, які пов'язують найбільші міста і також курсують до Криму. Крім того, даний законопроект стосуватиметься двоповерхових поїздів Skoda, які обслуговують маршрути на сході країни.

Запуск поїздів Hyundai відбувся 27 травня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: