У Клименка провели "портову" інвентаризацію

П'ятниця, 2 серпня 2013, 11:34

Співробітники Міндоходів знайшли в українських портах 553 контейнери, термін перебування яких під митним контролем був вичерпаний.

Такими є результати інвентаризації, яка була проведена працівниками Міндоходів в Одеському та Іллічівському морських торговельних портах, Іллічівському рибному порту та морському торговельному порту "Южний", йдеться у повідомленні міністерства.

"У 34% таких контейнерів відбулося псування товарів, а 7% "прострочених" контейнерів Іллічівського морського торговельного порту взагалі не вдалося відкрити через їх застарілість", - сказано у повідомленні.

За даними відомства, метою інвентаризації було встановлення кількості "прострочених" контейнерів, з’ясування характеру вантажів та прискорення процедури вивезення контейнерів з території портів.

Реклама:

"За результатами інвентаризації було прийнято рішення вести чіткий облік часу перебування вантажів у морських портах та організувати їх своєчасну передачу на склад митного органу", - повідомили у Міндоходів.

Як повідомлялося, у першому півріччі 2013 року у морських торговельних портах за результатами виявлених порушень складено 349 протоколів про порушення митних правил на суму майже 50 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: