"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Запоріжсталь призупинила поставки до Росії

Понеділок, 19 серпня 2013, 17:52

Запорізький металургійний комбінат Запоріжсталь у зв'язку з ситуацією, що склалася зараз на російській митниці, призупинив поставки своєї продукції в Російську Федерацію.

Про це повідомив на прес-конференції генеральний директор Запоріжсталь Ростислав Шурма, пише УНІАН.

"На сьогодні ми призупинили всі відвантаження нашої продукції до Росії. Ніяких критичних зупинок немає, але щоб не посилювати, вирішили призупинити" - повідомив гендиректор Запоріжсталь, уточнивши, що йдеться про призупинення поставок 28 тисяч тонн продукції.

Шурма також зазначив, що на ринок Росії та СНД комбінат поставляє 15-17% своєї продукції - близько 45 тисяч тонн.

Реклама:

Ще 20-25% постачається до Європи: у Болгарію, Польщу та Румунію.

Як відомо, раніше Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

У середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!