Україна "відсунула" на другий план вільну торгівлю з Ізраїлем

Понеділок, 19 серпня 2013, 13:02

Ізраїль закінчив виконання підготовки необхідних процедур для підписання договору про вільну торгівлю з Україною.

Про це на прес-конференції сказала заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум, передають "Українські новини".

"Я розумію, що з ізраїльського боку ми закінчили свою роботу, але оскільки Україна сьогодні дуже зайнята підписанням договору з ЄС про асоціацію, це у них (української влади) займає головний час, і питання про вільну торгівлю з Ізраїлем відсунулося на другий план", - сказала Кіршенбаум.

При цьому вона зазначила, що метою її візиту до України є намір сприяти посиленню роботи з боку України в даному напрямку.

Реклама:

Заступник міністра вважає, що відкриття зони вільної торгівлі буде сприяти експорту української продукції до Ізраїлю.

За її словами, ізраїльські бізнесмени зацікавлені інвестувати в Україну. Зокрема Ізраїль підтримує розвиток нових технологій та економіку знань спільно з Україною.

Кіршенбаум сподівається, що Україна успішно вирішить питання підписання угоди про асоціацію, і до кінця 2013 року питання про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем буде вирішено.

Нагадаємо, в липні Кабмін створив делегацію для участі у переговорах щодо укладення міжурядової угоди між Україною та Ізраїлем про вільну торгівлю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: