У Королевської готують штрафи для роботодавців

Понеділок, 19 серпня 2013, 12:42

Мінсоцполітики розробляє законопроект, згідно з яким буде створено єдиний реєстр вакансій, куди всі роботодавці повинні будуть подавати відкриті у них вакансії.

Про це пишуть "Вести".

"Справа в тому, що за законом роботодавці і зараз повинні подавати всі вакансії в службу зайнятості. Але оскільки системи штрафів немає, фактично цей обов'язок не виконується", - сказав помічник міністра соцполітики Павло Кучер.

За його словами, суми штрафів поки не визначені, але швидше за все вони будуть прив'язані до мінімальної зарплати.

Реклама:

"Можливо, сума штрафу буде неоднаковою для різних вакансій, а буде якась градація", - каже Кучер.

Крім того, вже введені штрафи для рекрутингових агентств, які вимагають гроші з претендентів за пошук вакансій - 10 мінімалок (зараз це 1470 гривень) і для кадрових агентств, які надають послуги з працевлаштування за кордоном без відповідної ліцензії - 23 тис гривень.

Як пише видання, кадровики та юристи не в захваті від введення єдиного реєстру вакансій.

"З одного боку, людині, яка шукає роботу, буде простіше зайти на один сайт і побачити всі вакансії. З іншого боку, їх і зараз ніхто не приховує. А роботодавцям, до яких служби зайнятості почнуть пачками посилати людей, що не відповідають опису вакансії, буде складно. Тому ці штрафи мені незрозумі", - сказала експерт компанії "HeadHunter Україна" Анна Воєводіна.

На думку юриста Василя Мірошниченка, ця норма буде працювати слабо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: