Збій у Google скоротив світовий трафік на 40%

Понеділок, 19 серпня 2013, 12:16

В результаті технічного збою, що стався в минулі вихідні, протягом декількох хвилин виявилися недоступними майже всі великі сервіси Google.

Про це пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, минулої суботи пошук, пошта Gmail, відеохостинг YouTube і Google Drive перестали функціонувати, але через кілька хвилин запрацювали знову.

На сайті Apps Status Dashboard, що показує працездатність ресурсів Google, компанія підтверджує, що від 50 до 70% запитів користувачів були відхилені, але через п'ять хвилин повністю було відновлено функціонування всіх служб.

Реклама:

П'ятихвилинний збій помітно позначився на світовому веб-трафіку. Згідно з даними аналітичної компанії GoSquared за ці кілька хвилин світовий веб-трафік скоротився на 40%.

За оцінкою Deepfield, сьогодні на Google припадає близько 25% всього інтернет-трафіку.

Експерти підрахували, що збиток американської компанії від відключення сервісів може скласти 500 тис доларів, або 100 тис доларів за хвилину.

У випадку, якби проблеми затягнулися набагато довше, то могла бути паралізована робота багатьох підприємств і заподіяні помітні збитки. На щастя, сервіси Google швидко повернулися до нормальної роботи, так що збої були майже не відчутні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!