Україна увійшла до п’ятірки країн з найбільшим виробництвом меду в світі

Понеділок, 19 серпня 2013, 11:16

За минулий рік бджолярі виробили понад 70 тисяч тонн цього продукту, при цьому 13 з них експортували за кордон.

Про це заявив директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя, передає прес-служба.

Як зазначається, лише за минулий рік бджолярі виробили понад 70 тисяч тонн цього продукту, при цьому 13 з них експортували за кордон. І в поточному році галузь продовжує динамічно розвиватися.

"Україна має розвинене бджільництво та входить до п’ятірки країн світу з найбільшим виробництвом меду. І, незважаючи на високий статус, галузь бджільництва продовжує динамічно розвиватися. Зокрема, зростає виробництво та експорт цієї продукції", - зазначив Гетя.

Реклама:

Так, протягом минулого року в Україні було вироблено понад 70 тисяч тонн меду, з яких 13 експортували за кордон. А це на 35% більше, ніж у 2011 році. 

"Мед є важливою експортною продукцією, яка користується попитом на зовнішніх ринках. Основними імпортерами є Німеччина, Росія, Сполучені Штати Америки, Австрія та Польща", - повідомив директор Департаменту.

Фахівець також зазначив, що зростання експорту меду продовжується і в поточному році. За перше півріччя 2013 року Україною експортовано 7,9 тонни меду, що на 26% більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!