Нью-Йоркську фондову біржу продадуть за 8 мільярдів

Понеділок, 19 серпня 2013, 09:33

Комісія з цінних паперів і бірж США схвалила продаж компанії NYSE Euronext, що володіє Нью-Йоркською фондовою біржею, Intercontinental Exchange.

Про це пише "ИТАР-ТАСС" з посиланням на повідомлення комісії.

Як повідомляється, сума операції становитиме 8 млрд доларів.

У комісії повідомили, що проведений аналіз угоди не виявив яких-небудь порушень. До аналогічного висновку прийшли в червні фахівці Єврокомісії.

Реклама:

Про плани продажу NYSE Euronext стало відомо ще в 2008 році. Спочатку на неї претендувала німецька Deutsche Boerse, що пропонувала 9,5 млрд доларів, проте цю заявку в квітні 2011 року перебила спільна пропозиція і NASDAQ OMX ICE, оцінили компанію в 11 млрд доларів. Ця пропозиція не влаштувала владу США.

У грудні 2012 року ICE оголосила про намір придбати NYSE Euronext. Згідно із повідомленням компанії, злиття дозволить створити провідного світового біржового оператора, що надає широкий спектр послуг.

Компанія NYSE Euronext була створена в 2006 році після злиття американської Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE) і оператора Euronext. NYSE Euronext є міжнародною фінансовою корпорацією, до якої входять NYSE і європейські біржові майданчики в Парижі, Лісабоні, Амстердамі та Брюсселі, а також платформа з торгівлі вторинними цінними паперами, відома як NYSE Liffe.

Intercontinental Exchange створена в 2000 році і є одним з найбільших операторів електронних торгів сировинними товарами.

Діяльність ICE складається з трьох елементів. ICE ринки - ф'ючерси, опціони і ринки OTC. ICE послуги - обслуговування електронної торгівлі. Дата ICE - електронна поставка ринкових даних. Штаб-квартира компанії розташована в Атланті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: