"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС подав до СОТ нову скаргу на Китай

Неділя, 18 серпня 2013, 10:36

Євросоюз звернувся до СОТ із черговою скаргою на Китай - цього разу мова йде про "незаконні антидемпінгові тарифи з боку КНР на імпорт сталевих труб".

Про це повідомила Єврокомісія, передає NEWSru.com.

Як повідомляється, ЄС почав процедуру розгляду стосовно цих мит в середині червня. Ця процедура дає можливість сторонам протягом 60 днів знайти взаємоприйнятне рішення шляхом переговорів. Проте в переговорному порядку це питання ЄС і Китай врегулювати не змогли.

Тепер ЄС просить СОТ сформувати робочу групу з торговим розбіжностям між Єврокомісією і Китаєм з цього питання.

Реклама:

"Ми переконані, що СОТ підтримає наші справедливі претензії", - заявив Джон Кленсі, прес-секретар єврокомісара з торгівлі Карела Де Гюхта.

Згідно із заявою ЄК, з середини липня Євросоюз намагався досягти "мирової угоди" з цієї проблеми з Китаєм, однак зусилля не увінчалися успіхом.

Єврокомісія вважає, що мита в 9,7-11,1% на європейську продукцію, введені в листопаді минулого року Китаєм, серйозно ускладнюють доступ на китайський ринок, а також не відповідають правилам СОТ. Експорт подібних труб з ЄС до Китаю в 2009 році оцінювався приблизно в 90 мільйонів євро, проте з введенням мит скоротився до менш ніж 20 мільйонів євро, йдеться в повідомленні.

Китай 8 листопада 2012 наклав мита на деякі види труб, що імпортуються з країн Європейського союзу і Японії. У грудні 2012 року Японія порушила процедуру розгляду в рамках СОТ з Китаєм з цього питання, спецгрупа до СОТ була створена в кінці травня 2013 року, наголошується в повідомленні ЄК.

Інший торговий суперечка Китаю з ЄС у рамках СОТ завершився в липні цього року досягненням взаємоприйнятної компромісної домовленості з приводу занижених цін на китайські сонячні батареї. Рішення грунтувалося на добровільне обмеження поставок китайських сонячних батарей до Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!