Автовиробники можуть зупинити виробництво через утилізаційний збір

Неділя, 18 серпня 2013, 09:15

Створення утилізаційних центрів, на будівництво кожного з яких потрібно витратити близько 7 млн ​​євро, може виявитися нерентабельним для вітчизняних виробників.

Про це у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" пише директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін.

За його словами, на сьогоднішній день ряд вітчизняних автовиробників прогнозує можливість зупинки своїх потужностей через неврегульованість питання надання пільг.

"Існують загрози, що не всі з них встигнуть відкрити, отримати дозволи і пройти сертифікацію утилізаційних центрів, що може паралізувати ринок з вересня по жовтень. При цьому ряд виробників сьогодні замислюється над питанням, чи вигідно відкривати утилізаційні центри або простіше сплатити утилізаційний збір?" , - йдеться в статті.

Реклама:

Автор підкреслює, що створення утилізаційних центрів, на будівництво кожного з яких потрібно витратити близько 7 млн ​​євро, може виявитися нерентабельним для вітчизняних виробників.

При цьому ймовірність того, що такі центри будуть побудовані іноземними інвесторами, наближається до нуля внаслідок специфіки інвестиційного клімату України.

Аналогічний прогноз актуальний щодо перспектив будівництва виробничих потужностей компаніями, чиї автомобілі присутні в Україні лише в якості імпорту.

Це підтверджує досвід, пов'язаний зі спробою виходу на український ринок одного з японських виробників, пише автор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: