"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міндоходів стягнуло 217 мільйонів "донарахованих" податків

Субота, 17 серпня 2013, 15:05

Більше 93% суб’єктів господарювання, перевірених Міндоходів, допускають порушення трудового законодавства по відношенню до своїх працівників.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, найпоширенішими порушеннями тривалий час залишаються "тіньові" зарплати та нелегальне використання праці співробітників.

За результатами перевірок порушникам донараховано 217 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Реклама:

У Міндоходів підкреслили, що несумлінні роботодавці найбільшої шкоди завдають, в першу чергу, самим працівникам, адже неналежне оформлення трудових відносин позбавляє людей можливості захисту своїх прав та не дає змоги напрацювати стаж, необхідний в майбутньому для призначення пенсійних виплат.

Під час перевірок було виявлено понад 49 тисяч найманців, які працювали без укладання трудових відносин з роботодавцями. Вони сплатили до бюджету 8,8 мільйона гривень податку.

Крім того, як зазначається, додаткових 10 мільйонів гривень надійшло до бюджету і від громадян, які працювали самостійно без дозвільних документів.

"Після співбесід з фахівцями Міндоходів за 7 місяців поточного року понад 25 тисяч таких осіб офіційно зареєструвалися підприємцями та сплатили належну суму податку", - зазначають в міністерстві.

Загалом за 7 місяців 2013 року до бюджету надійшло 40,6 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.

За даними міністерства, це на 2,7 мільярда гривень перевищує показник відповідного періоду минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!